Hva du bør tenke på når du skal bygge terrasse

Ingenting er som å nyte lange, lyse sommerkvelder ute. Gjerne mens grillen sender ut deilige dufter og glasset er fylt med noe godt. Går du med tankene om å bygge din egen terrasse? Vi gir deg gode tips og råd på veien.

Trenger du byggetillatelse?

Før du i det hele tatt setter i gang, er det viktig å finne ut om du trenger byggetillatelse, eller om det er noen begrensninger til hva du kan bygge på eiendommen din. Er du usikker kan du kontakte kommunen, så vil de kunne veilede deg.

bygge terasseUtformingen av terrassen

Størrelse

Når du skal bygge terrasse er det en del ting du bør tenke over, og en av de viktigste tingene er størrelsen. Det er kjedelig å oppdage at terrassen ble for liten for deres bruk. Er dere en stor familie og ofte har besøk, bør terrassen kunne romme alle disse menneskene.

Grillplass

Vi nordmenn elsker å grille om sommeren, så det er også viktig å ha en egnet plass til dette. Grillen bør stå slik at man ikke lett dulter borti den. Det er spesielt viktig å tenke på dette om man har små barn.

Møbler

En annen viktig ting å tenke på er hva slags møbler du ønsker, og om det er plass. Kanskje du vil ha en hvileplass i skyggen? Eller ha mulighet til å dekke langbord?

Vekt

Når man har en ny terrasse ønsker man å gjøre denne kjempefin, med flotte møbler og annet stæsj. Husk derimot på å forsikre deg om at terrassen tåler vekten av alt dette.

Innsyn

Hvis du ønsker å sitte skjermet på terrassen kan det være en god idé å sette opp en le-vegg mot naboen. Eventuelt kan du sette opp en uttrekkbar le-vegg.

Lys

Selv om kveldene er lenge lyse midt på sommeren, så er det likevel lurt å tenke på om du vil ha lys på terrassen din. Dette bør du ha i tankene under utformingen, slik at eventuelle uttak og brytere kommer på plass med det samme.

Materiale

Så er det selvfølgelig viktig å tenke på hvilket materiale du ønsker å bygge terrassen din i. Her kommer det mye an på hvor glad du er i vedlikehold. Vi anbefaler at du tar turen innom en bygghandler. De kan gi deg gode tips og masse informasjon om de ulike materialene.

Scroll to top