Tips når du skal velge sofa

Å kjøpe sofa er en oppgave man ikke bør ta lett på, for det er både en betydelig investering og et viktig møbel man skal leve med i mange år. Derfor er det viktig å planlegge og tenke seg om før man kjøper. Her gir vi deg noen råd om hva du bør tenke på når du skal velge sofa til din stue.

Planlegging: mål og vurderinger

velge sofaNoe av det viktigste du kan gjøre før du kjøper sofa, er å ta mål. Det er helt avgjørende at du anskaffer en sofa som faktisk passer godt inn der du skal sitte. Her er det ikke nok å stole på øyemålet, du må faktisk frem med målebåndet før du går i møbelforretningen eller begynner å sjekke alternativer på nett. Mange moderne sofaer er store og krever plass, i tillegg til at de gjerne går i flere retninger som rommet må kunne fange inn. Derfor bør du også tenke over hvilken form du ønsker å ha på sofaen, eller i hvert fall vurdere ulike muligheter med tanke på dette.

Det skal være luft rundt sofaen, så det er ingen vits å presse inn den absolutt største sofaen som går. Husk at du ofte også vil ønske deg andre møbler eller gjenstander i nærheten av sofaen, for eksempel en leselampe.

Tenk også over hvor høy du vil at sofaen skal være. På dette punktet dreier det seg likevel mindre om å måle opp enn å få den gode følelsen når du prøver ut sofaen. Mange av dagens sofaer er både lave mot golvet og i ryggstøtten. For folk med lange ben og lang rygg kan det fort bli lite komfortabelt, så husk å også ta hensyn til andre i husstanden som skal bruke møbelet. Litt høyere sittehøyde er også enklere å sitte på for eldre eller familiemedlemmer med redusert bevegelighet.

Hvor fast eller myk bør sofaen være?

Hvor fast sofaen skal være, er mer en smakssak. Her kan man godt ta hensyn til hva sofaen først og fremst skal brukes til, en ren kosesofa for husfolket kan godt være litt myk, men skal du ha gjester regelmessig er det ikke sikkert de liker den uformelle følelsen dette gir. Særlig hvis det skal spises i sofaen bør den ikke være alt for myk.

 

Scroll to top